In de jaren 1990 t/m 2000 werd er door de PV (Personeelsvereniging) van de BASF veel georganisseerd. Een van de activiteiten was deelname aan de BASF Radwanderfahrt van de BASF in Ludwigshafen am Rhein. Organisator van dit evenement bij BASF Nederland was Peter Bladergroen. De tocht door de Pfalz werd steeds op een zondag midden in de maand september gehouden. De start was op het terrein van TSG Friesenheim, bijna tegenover de hoofdingang van de BASF. De afstanden waar iedereen aan mee kon doen waren ca. 40 - 85 - 140 km. De routes werden steeds voor 5 jaar vastgelegd en daarna werden er weer nieuwe routes voor de diverse afstanden gemaakt. De PV charterde ieder jaar een touringcar met een fietsaanhanger en alle BASF deelnemers konden ook hun partner meenemen. De overnachting, meestal in het bekende BASF hotel het RenéBohnhaus in Ludwigshafen, alsmede het eten en drinken waren voor eigen rekening. Jacques en Elly hebben 6 keer hieraan deelgenomen. Elly fietste dan meestal met de partners van de BASF collega's de korte afstand van ca. 40 km. Jacques heeft in het begin 2 keer de middenafstand van ca. 85 km gereden en daarna toen hij inmiddels ook lid was geworden van TC de Pedaleurs de langste afstand van ca. 140 km. De pauze-plaatsen waren zeer goed verzorgd en er werd daar eten, fruit (bananen) en frisdrank aangeboden. Omdat we de enige groep uit het buitenland waren, kregen we van de organisatie na aankomst van de rit ook nog eens een aantal gratis consumptiebonnen.
Fietsen met BASF in de Pfalz
Die BASF Radwanderfarht
Foto van de kantine op het startterrein van TSG Friesenheim, waar men zich tevens  kon omkleden en na afloop kon douchen. Daarna was er dan de prijsuitreiking en bleven we meestal nog even gezellig napraten, alvorens weer met de bus naar huis te gaan.
In 1994 hebben Jacques en Elly voor het eerst meegedaan en was de route als volgt (zie routekaart met hoogteprofiel).Daarna is deze route ongewijzigd gebleven t/m 1999. Aan het hoogteprofiel is te zien dat het een hele pittige route was omdat er aardig wat klimmetjes in zaten. De Donnersberg zelf met 687 meter de hoogste berg in Rheinland Pfalz zat er niet in, wel kwamen we er bij Marnheim, links boven in de routekaart, vlak langs en pakten we de uitlopers, enkele kleinere heuveltjes, ervan mee.
Onderstaand een geschreven artikel met foto,s in de krant van BASF Nederland en artikel in BASF Infomation over de tocht in 1999. Ernaast nog een foto van het avondeten in 1998 en een foto van een stop op een van de pauzeplaatsen in 2000.
Foto avondeten 1998
Foto pauzeplaats 2000
In 2000 werden de routes echter drastisch veranderd en werd in een andere richting vanuit Ludwigsgafen gefietst met als grootste uitdaging de beklimming van de Kalmit, met 673 meter de op een na hoogste top in Rheinland Pfalz. De beklimming van uit Edenkolben is 7,1 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van ca. 6 %. In vergelijking met de vorige route was de nieuwe route in totaal wat vlakker, maar dan wel met de aanloop naar en de langere klim  van de Kalmit erin.
Onderstaand de routekaart vanaf 2000 t/m 2005 met hoogteprofiel waar in dit zeer goed te zien is..
Foto van de Kalmit
Foto van de BASF in Ludwigshafen am Rhein
In 2000 was het de laatste keer dat er door de PV een reis er naar toe werd georganiseerd en kwam er een eind aan onze mooie fietstochten door de Pfalz. In de daarop volgende jaren hebben enkele collega's nog op eigen initiatief meegedaan door er zelf met de auto naar toe te rijden, maar die animo was na een paar keer over.