Jacques vond fietsen altijd al leuk. In zijn jeugd heeft hij veel gefietst en op de middelbare school kreeg hij een vriend die aan wielrennendeed en toen al een racefiets had. Jacques had een krom stuur een kleiner tandwiel achter op zijn gewone fiets gezet. Elke dag proberen zo hard mogelijk naar de stad naar school te rijden en vaak werd er dan achter een brommer gestayerd. Hij heeft ook een aantal jaren met vrienden de Betuwe Tocht, ook wel de bloesemtocht, met een afstand van 100 km gereden. Ook heeft hij verschillende keren meegereden in de Geldelander Tour, 50 ronden van ca. 1.200 m op de Kwakkenberg in Nijmegen-Oost (Sophiaweg -Konig Davidlaan-Sophiaweg).

Fietsen werd pas echt zijn hobby toen hij in 1996 lid werd van
Tourclub De Pedaleurs in Malden. Eind 1995 had hij inmiddels in Arnhem, waar hij werkte bij BASF, bij Adriaan Bax zijn eerste racefiets van het merk Giant gekocht. Hierop heeft hij 7 jaar gefietst. Begin 2002 heeft hij toen zijn Giant racefiets bij Kersten Wielersport in Nijmegen ingeruild voor een Moreno Zonal, waar hij nu nog steeds op fietst. Iedere zondagmorgen fietst hij met de Pedaleurs een tocht van ca.70 km en door de week op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen samen met een groepje andere Pedaleurs  een rondje van ongeveer 60-75 km. Eind 2003 heeft hij van een fietsmaatje bij de Pedaleurs een ATB-fiets overgenomen, waar hij nu het winterseizoen op fietst.

Jacques zit sinds eind 1999 ook in het bestuur van de Pedaleurs. Elk jaar wordt er bij de Pedaleurs een 3-daags heuvelweekend georganiseerd en eens in de 2 jaar een 5-daagse buitenlandreis. Bijna alle weekenden en alle buitenlandreizen heeft hij meegefietst. Zijn laatste buitenlandreis was de Tour de Var in 2007 in Frankrijk en zijn laatste klim 3-daagse was 2010 in Rohren in de Eifel.in Duitsland.

Verder staat er ieder jaar ook wel een bekende ronde op het programma, zoals: Luik-Bastenaken-Luik , Klimmen-Banneux-Klimmen, De Waalse Pijl , De Mergellandroute en in 2002 in Italië de Dolomietenmarathon.
Foto's van zijn race- en ATB-fiets.
Om de 3 jaar krijgen alle Pedaleursleden nieuwe kleding. Deze foto  is gemaakt tijdens een zondagrit in Juli 2010 . 
Om de 3 jaar krijgen alle Pedaleursleden nieuwe kleding. Deze foto  is gemaakt tijdens een zondagrit in Juli 2010 . 
Luik-Bastenaken-Luik 1999:
De korte versie van 125 km.
Jacques met startnummer 4728.
Groepsfoto gemaakt tijdens de Tour de Var in 2007 in La Colle sur Loup in Zuid Frankrijk.
Naast het fietsen met de Pedaleurs heeft Jacques met collega's van de BASF meegedaan aan de BASF Radwanderfahrt in de Pfalz met als startplaats Ludwigshafen am Rhein. Klik op de pagina voor meer.
Jacques is in 2018 aan zijn 23e fietsjaar bij De Pedaleurs begonnen. In het begin van het seizoen heeft hij besloten te stoppen met het rijden in groepsverband. Hij heeft wel nog een aantal keren voor zich zelf gefietst tot begin Augustus. Misschien gaat hij volgend jaar met een paar fietsmaten die ook gestopt zijn voor de gezellig nog een rondje fietsen. Vanaf 1 Januari 2019 wordt hij niet fietsend lid bij de Pedaleurs.

Hij heeft vorig jaar ook een E-bike gekocht waar hij nu veel op fietst . Zie pagina Fietsprestaties.

Meer over zijn fiets carrière is te lezen op de pagina's Fietspretstaties - Buitenlandreizen en Evenementen.
Klik boven in de pagina op de blauwe  navigatiebalken voor de pagina die je wilt bezoeken.
Groepsfoto in de nieuwe kleding gemaakt begin Maart 2016 bij de oudste boom van Malden vlak bij de Manege.
Links