Hobby's van Jacques
Jacques heeft voornamelijk als hobby's sport, biljarten en muziek. Sporten die hij heeft beoefend heeft zijn: Tafeltennis - Badminton - Paardrijden - Tennis - Fietsen - Hardlopen - Schaatsen en Skiën. Fietsen en Tennissen doet hij nog steeds.


Tafeltennis: Op zijn werk bij BASF in Arnhem stond in de kantine een tafeltennistafel waarop in de middagpauze werd gespeeld. Na jaren tussen de middag een balletje te hebben geslagen is Jacques in 1978 lid geworden van T.T.V. Michael in Brakkestein waar hij begon met competitie te spelen. Na een paar jaar is hij samen met een aantal andere leden in 1980 overgestapt naar T.T.V.  Kolping in het centrum van Nijmegen. Omdat dit niet zo'n succes was zijn ze een jaar later overgestapt naar de gezellige vereniging T.T.V. ONI in Wijchen. Nadat Jacques in 1983 verhuisde naar Malden, bleek na een paar jaar dat afstand naar Wijchen toch te ver werd is hij toen overgestapt naar T.T.V. De Kroon in Malden, waar hij nog een aantal jaren recreatief gespeeld heeft. In totaal heeft hij meer dan 10 jaar in de landelijke competitie gespeeld.


Badminton: Toen Jacques nog maar pas in Malden woonde, is hij samen met zijn vrouw Elly en de buren lid geworden van B.C. Malden. Omdat Elly enkele keren last kreeg van een zweepslagblessure zijn ze hier na een paar jaar mee opgehouden.Paardrijden: Ook meteen al toen Jacques in Malden ging wonen, kreeg zijn dochter Jacqueline een vriendinnetje dat op de ponyclub zat op de manege gelegen vlak achter zijn huis. Zij werd lid van de ponyclub en Jacques is toen met enkele ouders van kinderen die op de club zaten gaan paardrijden op de manege van Pieter van Duren in de Molenhoek. Hij heeft daar bijna 10 jaar paard gereden. Zie foto's: Jacques op paard    (groep) 
Jacques op paard
  (alleen).


Tennis: Toen Jacques is opgehouden met Tafeltennis en Badminton is hij samen met zijn buurman gaan tennissen. Hij is toen in 1991 lid geworden bij TV Malden.  Hij speelt daar nog steeds een maal per week ‘s morgens  met een groepje van 12 oudere spelers  van ongeveer een gelijk niveau alleen nog maar dubbelpartijen.


Fietsen:  Lees meer  >>> hierover op de pagina Fietsen     
                Lees meer >>> hierover op de pagina Fietsen met BASF


Nordic Walking: Nu het fietsseizoen op de weg is afgelopen, is Jacques samen met een aantal fietsmaten eind oktober 2016 begonnen met Nordic Walking.


Hardlopen - Schaatsen - Skiën
:  Lees meer  >>>hierover op de pagina Sport


Biljarten:
Heeft hij ook meer dan 30 jaar gedaan. Hij speelde toen een gemiddelde van ongeveer 1 per beurt. Nu is dat 0,8. Zijn hoogste serie was 13. Nadat hij ongeveer 6 jaar niet meer had gespeeld, is Jacques begin maart 2011 weer begonnen met biljarten. Hij is gaan biljarten in Wijkcentrum De Schakel in Nijmegen, vlak bij zijn ouderlijk huis in de St. Jacobslaan. Hij is hiermee begin november 2015 gestopt en weer gaan biljarten bij café
Piet Huisman ook in de St. Jacobslaan, waar hij vroeger ook heeft gebiljart met zijn inmiddels overleden vriend en biljartmaat Piet Voss. Café Piet Huisman is een café waar je heel gezellig kunt biljarten en het is ook ook een beetje het stamcafé van een groot aantal NEC supporters. Met libre heeft Jacques het jaar 2017 afgesloten met een gemiddelde van 0,82.

In 2018 gaat hij alleen nog maar driebanden spelen, omdat hij dat ook wil leren en ook leuk vindt.

Voor zijn biljartgegevens driebanden van dit jaar klik op
Biljarten.

Muziek: Jacques speelt gitaar, basgitaar en mondharmonica en luistert graag naar muziek, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar Rock’n Roll, Oldies en Sixties uit de jaren 1955 t/m 1970 en Country muziek.
Hij heeft vroeger in 2 Rock’n Roll-bands gespeeld, namelijk:  “ The Shaking Rollers “ en “ The Jaguars ”.
Lees meer  >>>hier over op de pagina Muziek.
Double click to edit
Double click to edit
Het totaal van de van 2016 tot nu toe gewandelde kilometers is: 846 km
Groesbeek / MookHet Zwaantje