3-daagse Chaam 2004
Vakantie Malgrat de Mar 2014
Op maandag 30 Juni 's morgens om 09.45 uur vertrokken we op de parkeerplaats van IJsbaan Triavium in Nijmegen per luxe touringcar van Reisbureau Solmar voor een 10-daagse vakantie naar Malgrat de Mar. Na de overstap bij Solmar in Maarheeze gingen we om ongeveer 14.00 uur op weg naar de Costa Brava in Spanje. De volgende dag op 1 Juli 's morgens vroeg om 06.00 uur kwamen we aan bij Hotel Indalo Park, dat in Sant Susanna het nieuwere gedeelte van Magrat gelegen is. In 2006 waren we hier ook al eens samen met Jacques zijn broer Wim en schoonzus Thea naar toe geweest, toen verbleven we in Hotel Unabrava. Omdat we pas om 11.30 uur op de kamer mochten, hebben we eerst in het hotel ontbeten en zijn we daarna even over de markt gelopen, die daar elke week op dinsdag plaats vindt.
<<< Links een afbeelding van de landkaart van Spanje.
         Het   pijltje geeft aan waar Malgrat (Santa Suzanna) ligt.
Hotel Indalo Park
Hoofdingang van het hotel
We kregen een kamer aan de achterzijde met een mooi uitzicht op het hogere gelegen gedeelte van Malgrat en op de grote Outlet, die daar ook in het nieuwe gedeelte gevestigd is.
Foto van Elly op het dorpsplein op een bankje met een muur vol met Bougainville.
Foto van de voorzijde van het hotel met zwembad.
Op woensdagmorgen zijn we naar het oude gedeelte van Malgrat gewandeld en hebben we koffie gedronken met gebak, bij het bij Nederlanders die hier vaker komen, bekende Restaurant Milan.
Winkelstraatfoto's
van Calella
Op donderdag zijn we met de trein naar Calella geweest. Hier waren we ooit toen Elly nog in verwachting was van onze zoon Ron. Calella is een grotere gemeente en bekende badplaats aan de Costa Brava gelegen op een afstand van slechts 50 km van Barcelona. In het centrum zijn een aantal gezellige winkelstraten, waar we tussen de middag op een terrasje wat gegeten en gedronken hebben.
Op donderdag zijn we een dagje naar Tossa de Mar geweest. Eerst gingen we met de trein naar Blanes, toen verder met de bus naar Lloret de Mar, waar we moesten overstappen en daarna weer verder met de bus naar Tossa de Mar. Het laatste stuk, was een prachtige rit door de bergen met mooie vergezichten. Omdat het een lijndienst was, konden helaas niet uitstappen om foto's te maken. Tossa de Mar, gelegen aan een prachtige baai, is een klein pittoresk plaatsje met een middeleeuws centrum, een kasteel en vele kleine straatjes met leuke winkeltjes. Je kunt hier nog de echte Spaanse sfeer proeven. Ook hier hebben we tussen de middag wat gegeten en gedronken op een terrasje van een restaurant op het strand met een prachtig uitzicht op de baai en het kasteel. Onderstaand een aantal foto's.
Kasteelfoto's Tossa de Mar
Winkelstraatfoto's Tossa de Mar  >>>
Foto van de baai met strand
Gouveneurswoning uit de 14e eeuw
Zaterdag en zondag hebben we het rustig aangedaan, een beetje gewandeld en aan het zwembad gelegen.
's Maandags, toen we opstonden begon het te regenen en licht te onweren en dat duurde tot 's middags 16.00 uur. Daarna hebben we nog even gewandeld en 's avonds de hele avond bij ons hotel op het terras gezeten, waar een geweldige band speelde.
Omdat we dinsdag pas 's avonds om 19.00 uur vertrokken, hebben we voor die dag de kamer nog een dag bijgeboekt. 's Morgens zijn we nog een keer rustig over de markt gelopen, tussen de middag nog wat gegeten bij Eetcafe Lisa net om de hoek van het hotel en in de namiddag hebben we pas onze koffers gepakt. Daarna nog even lekker gedoucht en zijn toen heel relaxed op de bus gestapt.
Op woendagmiddag 8 juli rond 13.30 uur kwamen we aan op het overstappunt van Solmar in Maarheeze, waar we in de stromende regen moesten overstappen op de tranferbus die ons via Venlo weer naar de de parkeerplaats van Triavium bracht en waar we ongeveer 16.00 uur aan kwamen. Al met al een zeer geslaagde en mooie, maar eigenlijk iets te korte vakantie zat er weer op.