3-daagse Chaam 2004
Vakantie Mallorca 2012
In 2007 en 2008 waren Jacques en Elly al eens met hun kinderen en kleinkinderen naar Mallorca naar het plaatsje Cala Bona bij Cala Millor geweest. Dit jaar zijn ze er alleen zonder kinderen en kleinkinderen naar toe gegaan. Op 17 juni 2012 vlogen ze met luchtvaartmaatschappij Air Berlin voor het eerst via Airport Weeze net over de grens in Duitsland naar de luchthaven  Palma de Mallorca. Ze hadden dit keer gekozen voor een vakantie van 12 dagen in App. Hotel Millor Garden in Cala Bona, waar ze vanaf de luchthaven met een bus naar toe werden gebracht.
<<< Landkaart Mallorca met een pijl naar Cala Millor.
App. Hotel Millor Garden met zwembad >>>
Onderstaand nog enkele foto's van Jacques en Elly bij de ingang van het hotel.
Ons appartement, een ruime woonkamer met 2 zitbanken en een tafel met 4 stoelen, een keukentje, een badkamer met toilet en slaapkamer was gelegen op de begane grond met een groot balkon met uitzicht op het zwembad.
Tijdens deze vakantie hebben ze samen 3 maal een paar uur een fiets gehuurd. Ze zijn een aantal keren over de boulevard naar Calla Millor en naar het op 5 km afstand verder gelegen plaatsje Sa Coma gereden. Ze waren daar met Ron en Karin en de kinderen in 2007 al eens met de bus naar toe geweest om een middagje aan het strand door te brengen. Daar zijn ze ook nog een stukje over de boulevard gefietst en zelfs verder door gereden naar het plaatsje S'illot. Daarna reden ze meestal, als er nog tijd over was, de andere kant op naar het eind van Cala Bona.
Foto op de rotonde van Cala Millor naar Sa Coma.
Foto op de boulevard van Sa Coma.
Foto aan het einde van de boulevard van Cala Bona.
Bijna elke dag wandelden ze of wel over de boulevard naar de drukke winkelstraten van Cala Millor of naar de haven van Cala Bona. Onderstaand een paar foto's van de haven met de daar om heen liggende hotels en restaurants.
Vriidag wilden ze met de bus naar de markt in Son Cervera een plaatsje ongeveer 6 km verder op. Van de buschaufeur hoorden ze dat er omdat er dat weekend jaarfeest was, er geen markt was. Ze zijn toen maar naar Cala Ratjada gegaan dat iets verder weg lag.
Haven van Cala Ratjada
Kerk van Cala Ratjada
De dinsdag vlak voor dat ze weer naar huis gingen, hebben ze een dagtocht met excursie gemaakt naar de hoodstad van het eiland namelijk Palma de Mallorca. Koning Juan Carlos I  heeft hier een kasteel laten bouwen, dat over de stad en de jachthaven uitkijkt. Onder leiding van een gids hebben ze een rondleiding gehad in de tuin van het kasteel (de gids noemde dit het paleis van de koning),in de Kathedraal La Seu en later in de stad. Daarna hadden ze nog ruim 2 uur tijd voor ons zelf om te winkelen of om de stad te bezichtigen.
Almudaina Paleis
Ingang Paleistuin
Paleistuin met fonteinen
Paleismuur met er naast het paleismuseum
Palma de Mallorca is vooral bekend om de kathedraal La Seu, die uit de 13e eeuw dateert en tot de fraaiste kathedralen van Spanje wordt gerekend. Met de bouw van de kathedraal werd begonnen in het jaar 1230 en 400 jaar in het jaar 1601 werd de bouw afgerond. Door een aardbeving in 1851 werd een groot deel van de westelijke gevel verwoest, maar dit deel is ook weer herbouwd.
De kathedraal is 121 meter lang en 55 meter breed en heeft een roosvenster van 11,5 meter doorsnede, dat een van de grootste ter wereld is. Tussen 1903 en 1914 paste Antoni Gaudi het interieur aan. Hij ontwierp onder meer de kroonluchters en de niet voltooide doornenkroon boven het altaar. Op de foto rechts onder is op de voorgrond de doornenkroon en op de achtergrond het roosvenster te zien.
Kathedraal La Seu
Kathedraal La Seu
Tijdens de verdere wandeling door de stad waren nog een aantal bezienswaardigheden en belangrijke gebouwen te zien, zoals o.a. het Stadhuis met er aan vast gebouwd het Consulaatgebouw, het marktplein, het gebouw Casa Forteza Rey, (gebouwd door de architect Lluis Forteza Rey), een meer dan 1.000 jaar oude olijfwilg en het standbeeld van Ramon Llul, een bekende Spaanse schrijver, dichter, filosoof en theoloog uit de 13e eeuw. Zie onderstaande foto's.
Palma de Mallorca - Stadhuis & Consulaatgebouw
Palma de Mallorca - Marktplein (Placa Major)
Palma de Mallorca  -  Casa Forteza Rey
Palma de Mallorca - Olijfwilg
Palma de Mallorca - Standbeeld Ramon Llul
Na een hele fijne vakantie te hebben gehad vlogen ze op 28 juni 2012 's middags weer met Air Berlin naar Airport Weeze terug, waarna ze weer met de auto naar huis toe reden.
Airport Weeze Duitsland
Voor alle foto's van deze vakantie ga naar boven in de pagina en  Klik op de navigatiebalk op Foto's.