3-daagse Chaam 2004
Vakantie Mallorca 2013
Jacques en Elly zijn ook dit jaar weer naar Mallorca naar het plaatsje Cala Bona bij Cala Millor geweest. Op 23 juni 2013 vlogen ze met Air Berlin voor de 2e keer via Airport Weeze in Duitsland naar de luchthaven Palma de Mallorca. Ze hadden ook dit keer weer gekozen voor een vakantie van 12 dagen in App. Hotel Millor Garden in Cala Bona, omdat het hun daar vorig jaar erg goed bevallen was. Dit werd dus hun 4e vakantie in Cala Bona op Mallorca.
<<< Landkaart Mallorca met pijltjes naar Cala Millor.
App. Hotel Millor Garden met zwembad >>>
Onderstaand nog een paar foto's van de ingang van het hotel.
Ze hadden dit keer een appartement op de 2e verdieping met uitzicht vanaf het balkon op de bergen en op het het zwembad.
Ook tijdens deze vakantie hebben ze samen een keer een paar uur een fiets gehuurd en zijn toen net als vorig jaar over de boulevard naar Calla Millor en naar Sa Coma gereden. Daarna zijn ze ook weer een stukje verder over de boulevard gefietst naar het plaatsje S' illot. Ook nu was er nog tijd over en zijn ze ook weer naar de andere kant op naar het eind van Cala Bona gereden.
Foto's op de boulevard van S' illot.
Ook nu wandelden ze weer bijna elke dag over de boulevard naar het drukke winkelcentrum van Cala Millor of naar het haventje van Cala Bona. Op zo'n 4e vakantie zijn daar geen nieuwe foto's meer van te maken.
Deze keer hebben ze ook weer een eilandtoer gemaakt die ging via de plaatsen Manacor - Sineu - Inca - Pollença - Cap de Formentor, daarna terug naar Pollença en langs de oostkust via Alcudia terug naar Cala Millor.
In Sineu, een oud stadje midden op het eiland, was een stop van ca. 2 uur om de grote wekelijkse markt aldaar te bezoeken. Deze markt vindt al plaats sinds het jaar 1306 en ligt rondom de grote kerk
Foto's van de markt in Sineu
Santa Babara kerk in Sineu
In Pollença was er ook een lange stop o.a. voor een lunchpauze en bezichtiging van de stad en boulevard met strand. De stad stamt uit de 14e eeuw en is gelegen aan een heuvel, de Puig de Calvari, van 170 m hoogte. Achter de Plaça Major ligt de uit 365 treden bestaande steile trap die naar de top voert. Vanuit de bus konden we de trap zien liggen.
Trap in Pollença
Strand van Pollença
Punta de le Noa
Cap de Formentor
Tijdens deze wat langere pauze was er ook gelegenheid om te gaan zwemmen of wandelen. Na de boottocht terug, die ongeveer een half uur duurde en een korte pauze voor een laatste sanitaire stop in Pollença gingen ze met de bus terug via de Oostkust, waarbij ze dwars door het centrum van het oude vestingstadje Alcudia reden. Alcudia wordt geheel omsloten door middeleeuwse stadsmuren. Vanuit de bus was de stadsmuur goed te zien. Daarna reden ze langs de opgravingen van de oorspronkelijke oude stad Pollença.
Stadsmuur van Alcudia
Opgravingen in Pollença
De laatste 5 dagen waren Ron en Karin met Sven en Alyssa en Denise, de vriendin van Sven, ook weer en maar liefst voor de 7e keer in Cala Bona in Hotel Floriana Resort op 5 minuten loopafstand van ons Hotel Millor Garden. 's Middags om ca. 16.30 uur gingen Jacques en Elly steeds even bij hen buurten om daar op het terras even samen wat te drinken.
Na weer een hele fijne vakantie te hebben gehad vlogen ze op 04 juli 2013 's middags weer met Air Berlin naar Airport Weeze terug, waarna ze weer met de auto naar huis toe reden.
Airport Weeze Duitsland
Voor alle foto's van deze vakantie ga naar boven in de pagina en  Klik op de navigatiebalk op Foto's.