Jacques zijn eerste grote hobby was en is nog steeds muziek. Het begon allemaal met een mondharmonica, waarop hij al op jonge leeftijd speelde. In de beginjaren 50 ging hij bijna iedere zondagmorgen bij zijn oma in Nijmegen-Oost op visite en als 10-12-jarig jongetje is hij toen lid geworden van mondharmonicavereniging Accoord. Gerepeteerd werd er in het jeugdcentrum De Ark achter de Christus Koningkerk, waar in die tijd ook populaire films van Lassie (een Schotse Collie), Billy The Kid (een Amerikaanse outlaw) en Rin-Tin-Tin (de wolfshond) werden gedraaid. (Foto van De Ark ).
Enkele jaren later werd er een mondharmonicatrio opgericht, waar hij mee optrad bij Cabaretgezelschap Temesias, onder leiding van Cees van de Peet, die later naar Zuid Afrika is geemigeerd. Er werden nummers nagespeeld van het wereldberoemde Hotcha Trio. Verdere optredens waren er van o.a. Trydy Raafs met nummers van Conny Froboes, Ton van Kilsdonk die met zijn mooie kopstem nummers van countryzanger Slim Whitman zong , Dick Timmer met zijn Skifflegroep en het Jamaica Combo met o.a. Ger Nagtegaal en Henk Bouman. Ton van Kilsdonk is later nog bekend geworden met de zuidamerikaanse muziekgroepen Los Andes en Alpaca. Henk Bouman en in een later stadium ook Connie Willems van de Shaking Rollers speelden ook nog in Los Andes.
Beide foto’s werden eind 1958 gemaakt tijdens een optreden met Cabaretgezelschap Temesias. Jacques
(Solo mondharmonica) - Jan Albers (Vineta - accoorden mondharmonica) - Joop Elbers (Bas mondharmonica).
In die periode heeft Jacques ook zijn eerste gitaar gekocht. Daarmee trad hij solo op bij Temesias, met meestal nummers van Elvis Presley. Ook trad hij bij Temesias wel eens samen op met John de la Bretoniere, die bij hem op school zat, als duo Jack & John. Soms speelde ook Lucien Sulter, een vriend van John nog mee.
Zie bovenstaande foto's.

Daarna waren er ook nog de
Ten Twenty Shows. <<<Klik op de link voor een recentie uit De Gelderlander over het optreden van Jacques als Nijmeegse Elvis.
In 1959 kwam Jacques als zanger/slaggitarist bij de Rock & Roll band The Shaking Rollers onder leiding van Connie Willems. Ze speelden veel in buurthuizen met als repertoire instrumentale nummers van The Shadows , The Ventures en zangnummers van Chuck Berry, Fats Domino, Buddy Holly en uiteraard van Elvis. De band werd eind 1960, toen Jacques in militaire dienst moest opgeheven.
Samenstelling van de band :

Connie Willems    -  Sologitaar
Jacques Claassen  -  Zang / Slaggitaar
Ton van Perlo †    -  Slaggitaar
Stef Willems         -  Basgitaar
Paul Spellers        -  Drums.


Deze foto is gemaakt in 1960.
Klik op de foto hierboven voor meerdere foto's van The Shaking Rollers
In de jaren na zijn militaire diensttijd ging hij vaak naar de Amberclub in het Kolpinghuis in Nijmegen, waar bekende Indo Rockbands zoals o.a. The Hot Jumpers uit Den Haag en de Black Magic uit Elst optraden. Van zijn favoriete band The Hot Jumpers is in 2009 zanger Jim Pownall en zijn in 2011 basgitarist Oscar Rexhauser en sologitarist en oprichter Dolf van Caspel overleden.
Meer over The Hot Jumpers op de website:  
http://indorock.home.xs4all.nl/hotjump.htm
Midden 1962, nog maar net uit militaire dienst, werd hij gevraagd om bij Rock & Roll band “ The Jaguars” te komen spelen en zingen. Nadat hij zijn inmiddels overleden vriend Ton van Perlo er ook had bij gevraagd is hij alleen nog maar gaan zingen. Nadat de band enige bekendheid kreeg speelden ze bijna elk weekend op zaterdag en zondag wel ergens. Meestal via een maandcontract in danslocaties in Deurne, Venray, Blerick , Stein, Heerlerheide en zelfs in Aken, waar ze via affiches werden aangekondigd als “ Englische Spitzenkapelle The Jaguars ”.
In Nijmegen speelden ze ook vaak in de toen bekende maar inmiddels afgebroken Stella Jazz Kelder en enkele malen in de Amberclub in het Kolpinghuis in het voorprogramma van toen bekende bands zoals, Cuby and The Blizzards, Renée and The Alligators and The Hot Jumpers.Voor het vervoer naar buiten de stad huurden ze meestal een busje. Al het toen verdiende geld van de optredens werd besteed aan de geluidsapparatuur, Fendergitaren en een Van Slingelandt drumstel. Toen in 1966  zijn zoon Ron werd geboren werd het steeds moeilijker om hele weekenden van huis te zijn en is hij er eind dat jaar mee opgehouden. Vlak voor dat Jacques er mee ophield kwam Ben Peters er bij als nieuwe drummer en ging Jos zingen. De band heeft toen nog ongeveer een jaar in deze samenstelling gespeeld en is toen opgeheven.
Samenstelling van de band:
Wil Kersten           -   Sologitaar
Ton van Perlo        -   Slaggitaar   ( † 17-04-1981)
Peter van Megen    -    Basgitaar   ( † 22-04-2021)
Jos de Poel            -    Drums        ( † 29-02-2024)
Jacques Claassen   -   Zang
Beide foto's rechts boven en links onder werden gemaakt in 1963.
Klik op de foto hierboven voor meerdere foto's
gemaakt in 1964 bij Aken.
Klik op de foto hierboven voor meerdere foto's van live optredens van The Jaquars.
Op de laatste foto staat ook de nieuwe drummer Ben Peters.
Enkele jaren later leerde hij Ruud de Ruiter kennen, die als trombonist bij de Luchtmachtkapel speelde. Met een paar blazers van de kapel speelden ze voor de fun samen met Jos Muskens op slaggitaar, Peter van Megen op basgitaar en Jos de Poel op drums iedere zondagmorgen in een ruimte van de kerk in Hatert, waar Jos tegenover woonde. Het genre was voornamelijk Soul en nummers van o.a. Engelbert Humperdinck, waarvan men vond dat die songs mij wel lagen. Het nummer “Waiting " , door Jacques gemaakt en van tekst voorzien met een arrangement van Ruud werd als demo in studio "Eurosound", in de Min. Frankenstraat in Nijmegen, opgenomen.
De vier overgebleven leden van The Jaguars, Willem Kersten, Jos de Poel, Peter van Megen en Jacques Claassen, hebben na iets meer dan 45 jaar geleden weer contact met elkaar. Jacques was Jos en Peter nog wel eens ergens tegen gekomen, maar Willem, die al meer dan 25 jaar in Beekbergen woont, had hij al die tijd niet meer gezien en gesproken. Toen Jos, die nog steeds in twee bands speelt en zingt, midden 2013 het idee van een reunie opperde, heeft Jacques het initiatief genomen en in eerste instantie weer contact opgenomen  met Willem, waarvan hij toen te horen kreeg, dat hij een aantal jaren geleden weer serieus begonnen was met gitaar te spelen.
Hij had ook een aantal elektrische gitaren gekocht uit de periode dat we nog speelden en geluidsapparatuur. Van Peter wist Jacques, dat hij nog jaren door was gegaan met muziek te maken, maar daar ook al weer bijna 15 jaar geleden mee gestopt was. Een eerste ontmoeting was snel geregeld en het klikte meteen weer. Voor Jacques was dit ook een reden om naast de akoestische gitaar, die hij al heel lang heeft een elektrische gitaar te kopen.
Na eerst een paar keer samen met Willem wat te hebben geoefend, werd in december 2013 voor het eerst weer eens samen muziek gemaakt in het oefenlokaal van de bands Methusalem en de
Tex Mex Banditos waarin Jos al weer heel wat jaren zingt en waar alle nodige geluidsapperatuur aanwezig was. Enkele oude nummers, die vroeger gespeeld werden klonken na even oefenen niet eens zo slecht. Iedereen was erg enthousiast en na een aantal keren bij elkaar te zijn geweest, werd besloten hier voorlopig mee door te gaan. Het strefen is om samen gezellig muziek te maken, maar toch te proberen om een klein repertoire zo goed mogelijk te gaan spelen.
Nu, na bijna een jaar gerepeteerd te hebben, waarbij Peter (onze basgitarist) veelvuldig afwezig was en er daardoor niet echt een repertoire kon worden opgebouwd, besloot Peter om er deze maand (Oktober 2014) ineens mee te stoppen. Zijn voornaamste reden was tijdgebrek.

Connie Willems (slaggitaar) en zijn broer Stef (basgitaar), beiden oud lid van de Shaking Rollers, de eerste band waar Jacques in gespeeld heeft, hebben toen een paar keer meegespeeld, maar hebben te kennen gegeven niet met ons door te willen gaan. Ze hebben niets met de nummers die wij spelen en het was niet hun muziek. Er werd dus geen nieuwe basgitarist gevonden. Jacques gaat nu elke donderdagavond naar repetitie van Methusalem, de band waarin Willem en Jos spelen. Klik op de link voor een foto waar helaas niet alle bandleden opstaan.

Jacques heeft inmiddels zijn Fender Squire Telecaster ingeruild voor een echte Fender Stratocaster uit de jaren 1991-1992 gemaakt in de Corona fabriek in Amerika (zie foto onder aan de pagina).
Willem Kersten sologitarist
Jos de Poel Zanger -Drummer
Jacques Claassen
slaggitarist
<<<Klik op het logo voor een grote foto van de kelder.
De Stella Kelder, tien tot vijftien meter onder de grond gelegen aan de Muchterstraat, was de hot spot voor jazz en pop in de jaren zestig. Herman Brood speelde er met zijn band de Moans, nog voordat hij in Nederland bekend werd door zijn Sex, drugs & rock 'n' roll.. Jazzdrummer Pierre Courbois probeerde er zijn freejazz uit en Golden Earring(s) trad er op evenals nog lokale bands, zoals The Dukes, The Servants, The Sound Stars  en de bekende Indo Rock Band  Black Magic uit Elst. Ook The Jaguars, in die tijd toch ook redelijk bekend in Nijmegen, hebben in 1965 diverse keren op basis van maandcontracten in de Stella Kelder gespeeld.
De kelder is al heel lang geleden afgebroken, maar staat tegenwoordig weer in de belangstelling, omdat er onlangs een documentaire over is gemaakt, die inmiddels door Omroep Gelderland is uitgezonden.
Nu, zo’n bijna 50 jaar later, luistert hij alleen nog maar naar muziek en speelt hij regelmatig op zijn akoestische gitaar en soms op zijn mondharmonica. Naast het luisteren naar Oldies uit de periode 1955 - 1960, waarvan hij bijna alles op Cd verzameld heeft, is hij ook een groot liefhebber van Country & Western-muziek. Ook daarvan heeft hij inmiddels een grote collectie aan nummers opgebouwd. De verzamelwoede is echter zo uit de hand gelopen, dat hij onmogelijk meer alles wat hij op Cd heeft staan kan beluisteren.

In 1978 trad een van Jacques zijn favoriete countryzangeressen Emmylou Harris met haar Hot Band op in de Vereniging in Nijmegen. Een fantastisch  optreden waarin zij toen al een aantal nummers zong die later op haar bekende Cd Elite Hotel zijn uitgebracht.
Onderstaande nummers zijn opgenomen in de periode 1962 - 1966 met een simpele bandrecorder met microfoon op een tafeltje ergens achter in een zaal waar de Jaguars toen speelden. Jacques had ze al een tijd geleden met het programma Cool Edit Pro gedigitaliseerd en heeft ze onlangs met de programma’s GoldWave en Magix Music Maker geremastered en daarna op een Cd gezet. Als je de nummers  wilt beluisteren click op de button, open het programma en het nummer wordt via de Media Player afgespeeld.
De kwaliteit van de opnames is vanzelfsprekend niet te vergelijken met die van nu, maar de sound is wel authentiek voor die tijd
Akoestische gitaar merk:   Marlin
Electrische gitaar merk:
Fender Stratocaster
USA Serienr: N1032580
Gitaarversterker merk:
Behringer
Gitaarversterker merk:
Fender Frontman
Mondharmonica merk:
Hohner Blues Harp
Chromatische mondharmonica merk:    Hohner 64
Bovenstaand foto’s van zijn gitaren, versterkers en mondharmonica's.

De afbeelding van de Hohner 64 chromatische mondharmonica, die hij zelf niet in zijn bezit heeft, is vergelijkbaar met die waarop hij destijds speelde met zijn mondharmonica trio.

Omdat hij de laatste jaren weer regelmatig gitaar speelt en ook weer contact heeft met zijn bandleden van
The Jaguars, heeft hij nu ook een electrische gitaar en een versterker erbij gekocht.
Omdat hij tegenwoordig nummers van de Shadows met backingtracks naspeelt heeft hij hiervoor een extra versterker van het merk Fender gekocht om de sound van de Shadows zo veel mogelijk te benaderen.

Omdat hij wil proberen te leren om basgitaar te gaan spelen heeft hij er ook nog een basgitaar bij gekocht.
Jacques 2017 met Around and Around met de Backing Track van de Rolling Stones, gewoon opgenomen via zijn mobile telefoon.
Hele set Blues Harp mondharmonica's van het merk Hohner.
Electrische basgitaar merk:
               Axtech