Wat sport betreft is Jacques een laatbloeier. Pas nadat hij 50 jaar werd is hij gaan hardlopen. In de beginjaren 2-3 maal per week en later toen hij meer ging fietsen en lid werd van de Pedaleurs werd dat, vooral in zomer, minder. De afstanden die hij altijd  liep, waren 10, 12 en 15 km. Slechts 2 x heeft hij een langere afstand gelopen, namelijk 18 en 20 km. De laatste jaren loopt hij alleen nog maar in de winter-maanden kortere afstanden die variëren van 3 tot 6 km. Doordat hij, wanneer hij na het fietsseizoen weer begon met lopen een paar jaar achter elkaar lichte spierblessures kreeg, heeft hij de laatste jaren weinig gelopen. Omdat hij de afgelopen 2 jaar nog meer is gaan fietsen, heeft hij vanaf eind december 2009 helemaal niet meer hard gelopen.
Het totaal van de van 1999 t/m 2009 gelopen kilometers is: 1.600 km
Toen de PV (personeelsvereniging) van de BASF op het idee kwam om een aantal seizoenkaarten bij
Triavium IJsbanen, voor de leden die daarin geïnteresseerd waren, beschikbaar te stellen, is Jacques in 1997 na meer dan 20 jaar niet meer geschaatst te hebben met een aantal collega’s weer begonnen. Toen de PV na enkele jaren hiermee ophield is hij met paar collega’s door blijven schaatsten. Daarnaast is hij ook nog een paar jaar lid geweest van NSV (Nijmeegse Schaats Vereniging).
Vlak voor de brand in Triavium, waardoor er in het seizoen 2006-2007 helemaal niet geschaatst kon worden, had Jacques zijn lidmaatschap opgezegd, omdat hij meerdere malen schaatsten per week teveel vond worden. Hij schaatst nu nog een maal per week met een oud-collega.
In de afgelopen 5 tot10 winters, heeft hij, omdat er slechts een paar keer natuurijs was, toen ook nog op de Hatertse vennen geschaatst. Omdat het schaatsen zelf steeds minder werd en het risico van vallen te groot werd is Jacques in 2012 gestopt.
Het totaal van de van 1999 t/m 2012 geschaatste kilometers is: 4.170 km
Jacques wilde vroeger eigenlijk alleen maar zomers met vakantie en vond de winter maar niets, tot hij in 1988 door vrienden werd overgehaald om een keer met wintersport te gaan. Hij was na de eerste keer direct verkocht en er werd meteen weer voor het volgende jaar geboekt. De eerste twee wintersportvakanties in 1988 en 1989 waren in Gasthof Pension Alpenhof in Mariastein vlak bij het bekende plaatsje Kufstein in het gebied Wilder Kaiser.

In 1991waren we tussendoor in Hotel Drei Mohren in Lermoos omdat Hotel Rotlechof toen was volgeboekt. Verder zijn we diverse keren vanuit Berwang nog een dagje in Lermoos wezen skiƫn.

In 1990 werd het voor de eerste keer Hotel Rotlechof in Berwang/Rinnen waar hij samen met Elly en soms ook met vrienden erbij in totaal 21 keer op wintersport ging. In het begin heeft Elly ook een paar jaar enkele dagen les gehad en geskied. Daarna heeft ze alleen nog maar gewandeld. De laatste jaren zijn eerst Jacqueline & Marcel samen met Mick & Ryan ook mee geweest en in 2010 en 2011 zijn Jacques zijn broer Tiny en zijn vrouw Riecky mee geweest. Besloten werd om in 2012 toch nog een keer te gaan met kennissen Reinier en Mientje. Omdat alles een keer ophoudt heeft Jacques besloten om te stoppen met skiën. Het was een mooie week meet veel sneeuw, veel zon en perfect geprepareerde pistes. Dus een mooie afsluiting van de wintersportvakanties.
Berwang 1997 - 2012
Hotel Rotlechhof in Berwang/Rinnen Tirol - Oostenrijk   
                
               Zie ook website van
Hotel Rotlechhof
Berwang 2009
<<< Berwang 1997
Berwang 2008
Berwang 2009
Voor meer foto's van een dagje naar Innsbruck en Garmisch Partenkirchen en van de diverse wintersportvakanties in Berwang in hotel Rotlecchhof ga naar de pagina:
Mariastein 1988
Berwang 2009
Mariastein 1988
Lermoos 1991
Hotel Drei Mohren