Alle videoshows van deze zomervakanties zijn gemaakt met het programma: Windows Movie Maker.
Curaçao 1997:
Jacques was in 1980 in de periode vlak voor Kerstmis t/m ruim een week na Nieuwjaar al eens naar Curaçao geweest en heeft toen bij zijn vriend Oscar en zijn vrouw Jet gelogeerd in hun huis in Santa Rosa , een buitenwijk van Willemstad. Omdat Jacques nog graag in keer terug wilde is hij er samen Elly in 1997 nog eens naar toe gegaan. Er werd een 14-daagse reis via Van der Valk geboekt in het Plaza Hotel in Willemstad.
Jet was op het vliegveld om ons te verwelkomen. Helaas ging ze toevallig die dag met een vriendin op vakantie. Met Oscar zijn we een aantal keren op pad geweest en die heeft ons een aantal mooie plekjes en bijzonderheden van het eiland laten zien. Van hem kregen zelfs een auto te leen, waarmee we er zelf ook op uit getrokken zijn.

We zijn er o.a. enkele malen mee naar Barbara Beach geweest en hebben ook het Seaquarium (zeeaquarium), Ford Nassau en Landhuis Brievengat bezocht. Ford Nassau ligt wat hoger en van boven af heb je een schitterend uitzicht over Willemstad en de haven met de voormalige Shell raffinaderij. In het centrum van Willemstad (Punda) hebben we een aantal keren gewandeld en gewinkeld en zijn toen ook via de Emma Brug in Otrobanda (de heel armoedige overkant) geweest.

Verder zijn we vanzelfsprekend ook een paar keer bij Oscar thuis geweest en hebben we ook Oscars broer Victor ontmoet. Zowel Oscar als Victor woonden in de jaren 1975 t/m 1985 voor langere periodes in Nijmegen. Al met al was het een onvergetelijke reis en ik zou er best nog een derde keer naar toe willen.
Schotland 1999:
De vakantie naar Schotland was een 10 - daagse busreis, waarbij we zowel heen als terug met de bus op de trein door de Kanaaltunnel gingen. Een belevenis op zich, die echter slechts 35 minuten duurt. Daarna volgden op zowel de heen- als op de terugreis drie overnachtingen in steeds andere hotels met onderweg daar naar toe excursies in o.a. Edinburgh en Stratford Upon Avon.
In Aviemore, een klein stadje boven in Schotland, dat eigenlijk meer bekend staat als wintersportoord , werd vier keer overnacht. Van daar uit werden steeds dagtochten met diverse excursies gemaakt.
We hebben o.a. diverse kastelen, monumenten, de whiskydestilleerderij van Glennfiddich in Dufftown, Loch Ness en Gretna Green bezocht. Ook zijn  we per boot naar Ullapool, een van de meest noordelijke plaatsjes geweest, waar nog zeehonden te zien zijn. Verder zijn we ook nog een hele middag naar de wat grotere stad Inverness geweest.
Onderstaande video is van onze drie vakanties op de Griekse eilanden Rhodos 2000 , Kreta 2002 en Corfu 2004.
Rhodos 2000:
Deze vakantie werd gemaakt samen met Jacques zijn jongste broer Wim en zijn vrouw Thea. We zaten in Hotel Blue Sky Beach in Rhodos-Stad. Op het eiland Rhodos is heel veel te zien. Vooral de oude ommuurde stad van Rhodos-Stad is zeer de moeite waard. Met de bus hebben we verder nog de eilandtour gedaan en een groot gedeelte van het eiland bekeken.We hebben daar o.a. overblijfselen van tempels, opgravingen, de vlindervallei en de oude stad Lindos bezocht.

In 2005 tijdens onze vakantie in Turkije in Mamaris zijn we per speedboot nog een dagje terug geweest naar Rhodos Stad. Het oude gedeelte van Rhodos Stad blijft mooi om te zien en het was erg leuk er weer even terug te zijn.
          Met deze snelle boot ben je daar binnen het uur. >>>            
Kreta 2002:
Op deze vakantie waren onze dochter Jacqueline en schoonzoon Marcel erbij. We zaten Hotel Glaros in de plaats Chersonissos met een mooie boulevard van bijna een kilometer lang. Ondanks dat dit meer een zonvakantie was, hebben Elly en ik samen toch ook hier weer per bus een eilandtour gemaakt. Omdat Kreta, van de drie eilanden die we bezocht hebben, verreweg het grootste is, hebben we hiervan nog maar een klein gedeelte gezien.
Corfu  2004:
Op Corfu, het kleinste eiland van de drie, zaten we in het Park Hotel in het stadje Gouvia. Corfu is een mooi eiland met heel veel groen, waar we veel gezien hebben.
We hebben hier zowel de noordelijke, als ook zuidelijke eilandtour gemaakt met leuke kleine stadjes, schitterende vergezichten en mooie idyllische baaien. Verder hebben we hier o.a. ook het Achillion, het paleis van  keizerin Sissi van Oostenrijk bezichtigd. 
In 2007 waren we met onze zoon Ron, schoondochter Karin en de kleinkinderen Sven en Alyssa op Mallorca in het plaatsje Cala Bona bij Cala Millor en logeerden we in Hotel Floriana.

In 2008 waren we daar ook met onze dochter Jacqueline, schoonzoon Marcel en de kleinkinderen Mick en Ryan. Op het eind van deze vakantie kwam ook de rest van ons gezin en waren we er de laatste dagen met z'n allen.
In deze vakantie hebben Elly en Jacques nog als dagtrip de Eilandtoer gedaan.

In 2012 zijn Elly en Jacques samen weer naar Cala Bona toe geweest en logeerden toen in Hotel Millor Garden.
Als dagtrip zijn we toen naar Palma de Mallorca geweest.
De stad staat bekend om zijn beroemde Kathedraal La Seu.
Bekijk ook de video:
Vakanties Mallorca 2007-2008-2012
Malgrat 2006 - 2014
In 2006 gingen we met Jacques zijn broer Wim en schoonzus Thea met de bus naar Spanje naar Malgrat de Mar en logeerden we in hotel Onabrava in het aanliggende plaatsje Santa Susanna. In deze vakantie zijn we ook een keer een dagje naar met de trein naar Barcelona geweest en hebben daar met de bus een stadtour gedaan en tevens het Park Guëll van Antonio Gaudi bezocht. Ook zijn ze nog even langs de bekende Sagrada Familia (zie foto) geweest.


In 2014 zijn Jacques en Elly samen nog een keer met de bus naar Malgrat geweest. Tijdens dezevakantie zijn ze ook nog een dagje met de trein en bus naar Tossa de Mar een badplaatsje met een groot kasteel en authentieke oude Spaanse elementen geweest.

Bekijk ook de video:
Vakanties Malgrat 2006-2014
Riva del Garda 2007
In 2007 hebben we gebruik gemaakt van een aanbieding in onze krant De Gelderlander en een 8-daagse busreis rond het Gardameer in Italië geboekt. Op de heen- en terugreis werd een tussenstop gemaakt en hebben we overnacht in Hotel Sonnenhang in Dorndorf in Zuid Duitsland. Onze standpaats was het pittoreske plaatsje Riva de Garda waar we verbleven in Hotel Portici. Van daar uit was er steeds een dagtocht rond het meer en werden o.a. de plaatsjes Torri del Benaco, Sirmione, Malcésine en Limone aangedaan. Op de laatste dag was er een dagtocht naar de stad Verona.

In 1970 waren we daar tijdens een kampeervakantie met Jacques zijn broer Tiny en schoonzus Riecky ook al eens met de auto naar toe geweest.
Bekijk ook de video:
Vakantie Riva Italie 2007
Gran Canaria 1996
In 1996 waren voor het eerst op Gran Canaria en verbleven daar 14 dagen in Hotel Eugenia Victoria. Naast het bezoek aan het bekende vogelpark Palmitos hebben we daar ook een eilandtour gemaakt met de bus. Deze tour is door een Duits bedrijf gefilmd. De beelden zijn niet altijd even duidelijk omdat ze vaak vanuit de rijdende bus gemaakt en later van een videoband overgezet zijn naar een Cd. We bezochten enkele traditionele bergdorpjes, de unieke rotsformatie Roque Nublo en een bananenplantage. Verder zijn we ook een stuk naar de top van de hoogste berg van Gran Canaria de Pico de las Nieves van 1949 meter gereden.
Bekijk ook de video:
Vakantie Gran Canaria 1996